По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар поскъпва

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар поскъпва
Коментари Харесай

Доларът засилва позиции към основните световни валути

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ нараства по отношение на японската йена и английската лира, на процедура остава без смяна във връзка с еврото. Търговците и вложителите правят оценка мненията на представителите на Федералния резрв след публикуването на данни за нова многогодишно висока инфлация в Съединени американски щати.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона) през днешния ден е повишен с 0,02%, до момента в който по-широкият доларов показател WSJ се намалява с 0,01%.

Към 10:30 часа българско време едно евро струваше 1,0827 $ спрямо 1,0828 $ в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време се увеличи до $1,2982 за един паунд спрямо $1,3001 за паунд при закриване на търговията във вторник.

Обменният курс на американската валута по отношение на японската възлиза на 126,15 йени за $ против 125,38 йени за $ в кря на вчерашната търговия.

Членът на Съвета на шефовете на системата на Федералния запас Лейл Брейнард в изявление за The Wall Street Journal сподели, че спадът на някои знаци за инфлация в Съединени американски щати през март е позитивен сигнал, само че общата инфлация към момента е прекомерно висока. Намаляването на инфлацията е най-важната задача на Фед, означи още Брейнард.

Основната годишна инфлация (CPI) скочи до 8,5% през март от 7,9% през февруари, достигайки връх от декември 1981 година Междувременно потребителските цени без разноските за храна и сила (Core CPI index) предишния месец се усилиха с 0,3% спрямо февруари, най-ниският ритъм от шест месеца, откакто се покачиха с 0,5% месец по-рано.

" Изглежда, че няма опция за бъдещото стягане на политиката на Фед ", разяснява думите на Брейнард анализаторът на IG Йеп Джан Ронг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР